Recente columns
- IDDSI
Onlangs is bij Distrivers de IDDSI standaard geïmplementeerd. IDDSI staat voor International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (Internationaal Dysfagie Dieet Standaardisatie Initiatief).
- Ondervoeding
Gemiddeld is één op de vier tot vijf patiënten in ziekenhuizen, zorginstellingen en de thuiszorg ernstig ondervoed. Uit de rapportage Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen (LPZ) blijkt dat in verpleeghuizen ongeveer 25% van de bewoners ondervoed is.
- De kracht van thee
Waar je vroeger de grot van de medicijnman moest opzoeken met je kwaaltjes, nemen we nu een graai uit onze eigen medicijnvoorraad. Soms is het ook de moeite waard om eens te kijken wat de natuur ons te bieden heeft. Zo kun je makkelijk lekkere thee zetten, die ook een gezondheidsvoordeel oplevert.
- Lockdown
Ten tijde van het schrijven van deze column zitten we nog midden in de intelligente lockdown. Het ontstaan van de 1,5 meter samenleving: niet kunnen knuffelen, je niet vrij kunnen bewegen, thuiswerken en je sociaal leven op een waakvlam.
- Hitteplan van kracht? Blijf koel en drink voldoende!
Tijdens tropische hitte hebben kwetsbare doelgroepen vaak meer last van de warmte. Het is daarom extra belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen en koel te blijven. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet.
- Duurzame verpakkingen AGF van het merk Johannes
Ondanks de situatie waarin we ons nu bevinden zijn wij wel doorgegaan met productontwikkelingen om zo onze producten te kunnen blijven optimaliseren. Wij zijn op zoek gegaan naar milieubewuste AGF verpakkingen.
- Groente moet..!
Bij mij over tafel gaan regelmatig de woorden: "Groente moet". De nachtmerrie (beetje gechargeerd) voor een ouder mét voedingsachtergrond is een kind dat slecht eet. Blijven aanbieden, in allerlei soorten en maten, is mijn devies.
- Mix & Match cultuur
In Nederland is er een mooie "mix and match" cultuur ontstaan. Veel van de Multi culturele gerechten die wij kennen zijn samengestelde gerechten. De meeste van die gerechten stammen uit tijden dat men nog geen fornuizen had, maar enkel een vuurtje om op te koken.
- Fingerfood
Wat als je niet meer zelf met bestek kunt eten? Met fingerfood behouden mensen met dementie hun zelfstandigheid en waardigheid! Ze hebben dan weinig tot geen hulp meer nodig bij het eten.
Oudere nieuwsberichten
- Distrivers en Plus gaan samenwerken
- Distrivers en Daily Fresh bundelen krachten
- Spaarne Gasthuis kweekt in eigen moestuin
- Distrivers beste leerbedrijf van Drenthe in sector
- Lekker gezond eten en sneller herstel bij Amsterdam UMC
- Vlega-gehaktbal winnaar XIC-award 2019
- Foodprint, duurzaam eten
- Peulvruchten
- Gaasterlander Kruidenvarken
- Flexitarisme