Pagina wordt geladen ...
zoeken

Recente columns

 • Vacature hoofd financiën

  Ben jij de financieel specialist die gaat voor optimalisatie van de administratieve bedrijfsvoering? Weet jij als geen ander hoe je de volledige administratie nauwkeurig bijhoudt en hierbij een team aanstuurt?

 • Vacature gastvrouw-gastheer

  Maak jij van lekker eten een dagelijks feestje en zie jij het als een uitdaging aantrekkelijke vegetarische gerechten te presenteren aan de bewoners van Felixoord? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Seizoenskalender

  Bij Distrivers houden we bij het samenstellen van onze menu’s zoveel mogelijk rekening met seizoenen. Zo is stamppot Boerenkool bijvoorbeeld alleen verkrijgbaar in de herfst en winter. En hebben zomergroentes in de winter een andere voedingswaarde?

 • Noten

  Noten zijn een goed alternatief voor wie (af en toe) geen vlees eet. Wist je dat amandelen eigenlijk helemaal geen noten zijn? Wat zijn eigenlijk noten en welke noten behoren er tot de 'Schijf van vijf'?

 • Een ei hoort erbij, of niet?

  Met Pasen eten we allemaal veel eieren. Maar waarom hebben we een haas met Pasen en sinds wanneer leggen hazen eieren? Hierover bestaan verschillende mythes.

 • IDDSI

  Onlangs is bij Distrivers de IDDSI standaard geïmplementeerd. IDDSI staat voor International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (Internationaal Dysfagie Dieet Standaardisatie Initiatief).

 • Ondervoeding

  Gemiddeld is één op de vier tot vijf patiënten in ziekenhuizen, zorginstellingen en de thuiszorg ernstig ondervoed. Uit de rapportage Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen (LPZ) blijkt dat in verpleeghuizen ongeveer 25% van de bewoners ondervoed is.

 • De kracht van thee

  Waar je vroeger de grot van de medicijnman moest opzoeken met je kwaaltjes, nemen we nu een graai uit onze eigen medicijnvoorraad. Het kan de moeite waard zijn om eens te kijken wat de natuur ons te bieden heeft. Zo kun je makkelijk lekkere thee zetten, die ook een gezondheidsvoordeel oplevert.

 • Lockdown

  Ten tijde van het schrijven van deze column zitten we nog midden in de intelligente lockdown. Het ontstaan van de 1,5 meter samenleving: niet kunnen knuffelen, je niet vrij kunnen bewegen, thuiswerken en je sociaal leven op een waakvlam.

Oudere nieuwsberichten

welkom bij Distrivers
terug naar boven