Pagina wordt geladen ...
zoeken

Recente columns

 • IDDSI

  Onlangs is bij Distrivers de IDDSI standaard geïmplementeerd. IDDSI staat voor International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (Internationaal Dysfagie Dieet Standaardisatie Initiatief).

 • Ondervoeding

  Gemiddeld is één op de vier tot vijf patiënten in ziekenhuizen, zorginstellingen en de thuiszorg ernstig ondervoed. Uit de rapportage Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen (LPZ) blijkt dat in verpleeghuizen ongeveer 25% van de bewoners ondervoed is.

 • De kracht van thee

  Waar je vroeger de grot van de medicijnman moest opzoeken met je kwaaltjes, nemen we nu een graai uit onze eigen medicijnvoorraad. Soms is het ook de moeite waard om eens te kijken wat de natuur ons te bieden heeft. Zo kun je makkelijk lekkere thee zetten, die ook een gezondheidsvoordeel oplevert.

 • Lockdown

  Ten tijde van het schrijven van deze column zitten we nog midden in de intelligente lockdown. Het ontstaan van de 1,5 meter samenleving: niet kunnen knuffelen, je niet vrij kunnen bewegen, thuiswerken en je sociaal leven op een waakvlam.

 • Hitteplan van kracht? Blijf koel en drink voldoende!

  Tijdens tropische hitte hebben kwetsbare doelgroepen vaak meer last van de warmte. Het is daarom extra belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen en koel te blijven. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet.

 • Duurzame verpakkingen AGF van het merk Johannes

  Ondanks de situatie waarin we ons nu bevinden zijn wij wel doorgegaan met productontwikkelingen om zo onze producten te kunnen blijven optimaliseren. Wij zijn op zoek gegaan naar milieubewuste AGF verpakkingen.

 • Groente moet..!

  Bij mij over tafel gaan regelmatig de woorden: "Groente moet". De nachtmerrie (beetje gechargeerd) voor een ouder mét voedingsachtergrond is een kind dat slecht eet. Blijven aanbieden, in allerlei soorten en maten, is mijn devies.

 • Mix & Match cultuur

  In Nederland is er een mooie "mix and match" cultuur ontstaan. Veel van de Multi culturele gerechten die wij kennen zijn samengestelde gerechten. De meeste van die gerechten stammen uit tijden dat men nog geen fornuizen had, maar enkel een vuurtje om op te koken.

 • Fingerfood

  Wat als je niet meer zelf met bestek kunt eten? Met fingerfood behouden mensen met dementie hun zelfstandigheid en waardigheid! Ze hebben dan weinig tot geen hulp meer nodig bij het eten.

Oudere nieuwsberichten

welkom bij Distrivers
terug naar boven