Welkom bij Distrivers

Regionaal

Een belangrijke duurzaamheidsdoelstelling is stimulering van de regionomie. Veel verspilling komt voort uit transport en opslag. Door onze afnemers dichtbij te houden worden minder transport kilometers gemaakt en zijn we in staat dagverse producten te leveren. Distrivers verbindt zich sterk aan regionale streekproducten, van zuivel tot vlees, van aardappelen, groente en fruit tot kaas. Door partnerships aan te gaan met partijen en regionale toeleveranciers van streekproducten voorzien wij in de behoefte naar producten uit de streek. Dit doen we bijvoorbeeld met Greens & Salads, onze partner die met ons meedenkt om foodmiles zo laag mogelijk te houden. We zoeken agrariërs in Noord Nederland, hun groenten en fruit worden verwerkt in de snijkeuken in Meppel en de panklare groente of salade vindt vervolgens vanuit Hoogeveen de weg naar onze klanten.

Een ander voorbeeld van regionomie; we hebben de Crossover Innovation Challenge Award gewonnen. De wedstrijd daagt regionale ondernemers uit tot innovatieve samenwerkingen. Inzet was de Vlega-gehaktbal: een gehaktbal met 30% minder vlees waar eiwitverlies wordt ondervangen door veldbonenmeel uit Drenthe. Productontwikkelaars bij Ambachtelijke Slager Van der Zee hebben in de worstmakerij in Emmen de ‘Vlega-gehaktbal’ ontwikkeld met rund en varkensvlees uit de regio. Wij zoeken continu de verbinding met lokale initiatieven om krachten te bundelen en korte ketens te bewerkstelligen. Doordat we onze eigen worstmakerij en slagers in huis hebben, ontwikkelen we regelmatig lokale concepten op maat. Dit doen wij o.a. met ‘Ik Kook Bewust’ concepten van het Gaasterlander Kruidenvarken en onze regiorunderen.

terug naar boven