Welkom bij Distrivers

Vega(n)

De laatste jaren is de vraag naar vegetarische maaltijden binnen de care en cure togenomen. Steeds meer zorginstellingen en ziekenhuizen sluiten zich aan bij de Green Deal en toetsen hun duurzaamheid door middel van de milieuthermometer voor de zorgsector. Een van die milieuaspecten is duurzame voeding, door middel van het vergroten van plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten op de menukaart. In onze keukens bereiden we een breed assortiment vegetarische en veganistische menu’s, die wij ook in onze menucyclus hebben verwerkt. Ons productontwikkelingsteam houdt bij de ontwikkeling van gerechten rekening met essentiële aminozuren die wij dagelijks nodig hebben. 

De vegetarische- en veganistische menulijnen zijn tot stand gekomen met de medewerking en kennis vanuit de Vegetariërsbond. De voedingskundige van de Vegetariërsbond heeft de nieuwe menucyclus van Distrivers gescreend op kleur, variatie, doelgroep en voedingswaarden. De menucyclus voldoet aan de Richtlijnen Gezonde Voeding voor een vegetarisch menu. Met veel trots levert Distrivers al sinds 2018 aan het enige vegetarische zorgcentrum in Nederland: Felixoord in Oosterbeek.

terug naar boven