Welkom bij Distrivers

Menucyclus

Elk seizoen stellen wij een menucyclus samen. Wij maken voor de klant menukaarten om cliënten makkelijker keuzes te laten maken én ze nog meer uit te laten kijken naar lekkere maaltijdkeuzes.

Distrivers hanteert voor het samenstellen van maaltijden de volgende richtlijnen;

  • Een eerste basisvoorwaarde is dat maaltijdcomponenten lekker moeten zijn. Als een maaltijd door de cliënt en patiënt lekker wordt gevonden, wordt er ook meer en beter gegeten.
  • Onze maaltijden dragen bij aan het algehele welzijn en bevordert waar mogelijk herstel.
  • Wij gaan uit van de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
  • Het aanbod is gevarieerd per voedingspatroon en/of dieet.
  • De menucyclus voor patiënten dient minimaal 20 gram eiwit te bevatten per menusuggestie.
  • We hanteren IDDSI richtlijnen voor afwijkende consistenties.
  • De gerechten worden bereid met een vloeibaar margarineproduct of olie.
  • Kunstmatige smaak- en kleurstoffen en onnodig zout en suiker in recepturen worden waar mogelijk beperkt zodat bijgedragen wordt aan minder bewerkte maaltijdcomponenten.

Wij maken een menuwijzer en tafelkaart voor je op, je krijgt een verklaring van gerechten, het dagmenu voor een digitaal scherm en een invulkaart voor het noteren van de menukeuzes. We houden zelfs rekening met de gerechten die je misschien zelf bereidt in eigen keuken. Door middel van de invulvelden op de menuwijzer kunnen er zelf gerechten of opmerkingen worden toegevoegd aan een bepaalde dag waarna je deze kan uitprinten met de rest van de menuwijzer. Zo zet je een uitgebreide menukaart neer voor je cliënten en/of bewoners.

terug naar boven