Welkom bij Distrivers

Door leerlingen, voor leerlingen!

Distrivers, één van de grootste leerbedrijven uit regio Drenthe

Distrivers is één van de grootste leerbedrijven uit de regio en wij bieden BOL- en BBL opleidingen in samenwerking met scholen uit de regio Drenthe; het Alfa-College, Roelof van Echten College, De Windroos, Deltion College, Noorderpoort en het Drenthe College. Ronald Kley, Hoofd magazijn en Eindverantwoordelijke voor de leerlingen bij Distrivers, is contactpersoon voor deze scholen. We werken nauw samen met de scholen, zo blijft er een goede aansluiting tussen theorie en praktijk. Bij ons doorlopen studenten het gehele traject, van magazijnmedewerker tot afdeling binnendienst en van chauffeur tot afdeling planning. Zo kunnen de studenten ervaren wat er allemaal mogelijk is binnen de sector. Veel van deze studenten gaan uiteindelijk ook aan de slag bij Distrivers en/of komen later terug voor bijscholing.

De Windroos

De Windroos is één van de scholen waar wij mee samenwerken: een school voor voortgezet speciaal onderwijs en een school die sociaal maatschappelijk betrokken is en contact zoekt met het bedrijfsleven. De leerlingen van De Windroos hebben een achterstand tot de arbeidsmarkt. Bij Distrivers vinden wij het belangrijk dat ook leerlingen met een zogeheten ‘rugzakje’ een leuke en leerzame baan vinden, bijvoorbeeld bij ons in het distributiecentrum. Voor ons vergt dit wat aanpassingsvermogen op de werkvloer, maar dat is iets waar wij graag in investeren! Leerlingen doorlopen bij ons het gehele logistieke proces op verschillende afdelingen. Bij iedere afdeling blijven zij ongeveer een periode van 4 tot 6 weken, waarna zij doorgaan naar de volgende afdeling. In het begin krijgen de leerlingen een begeleider, een zogeheten ‘buddy’. Zodra zij de werkzaamheden op de afdelingen volledig onder de knie hebben, kunnen ze doorstromen naar een zelfstandige stage zonder begeleiding wat zorgt voor een vergroting van hun zelfstandigheid. Door de roulatie van werkzaamheden binnen de afdelingen wordt de kennis vergroot en leren ze de organisatie en het logistieke proces goed kennen.

Door leerlingen, voor leerlingen

Vorige maand hebben wij een mooi initiatief mogen organiseren in samenwerking met IVN Natuureducatie en De Windroos. Leerlingen van De Windroos hebben onder begeleiding van medewerkers van Distrivers 75 boxen samengesteld met hierin verschillende verse producten. Denk hierbij aan komkommer, mango, sla en ongezouten cashewnoten. Vervolgens werden deze boxen gezamenlijk ingeladen in onze bussen en afgeleverd door onze chauffeurs en de leerlingen van de Windroos bij diverse scholen in de provincie Drenthe. Kortom, door leerlingen en voor leerlingen uit de provincie Drenthe. Zo kunnen leerlingen met verse en natuurlijke ingrediënten aan de slag met bewust koken.

IVN natuureducatie

IVN natuureducatie is een project dat vanuit de provincie wordt gefinancierd. Hun missie is om mens en natuur met elkaar te verbinden en jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond, leerzaam en belangrijk de natuur voor ons is. Zij hebben een uitgebreid netwerk van scholen waarbinnen het trainen van de leerkrachten centraal staat. Op deze manier kunnen zij kennis op een leuke en goede wijze overbrengen aan de studenten. Hierbij wordt het gemeentelijk beleid vertaald naar uitdagende en educatieve projecten met verschillende onderwerpen zoals klimaat, afval, energie en biodiversiteit.

terug naar boven