Ten tijde van het schrijven van deze column zitten we nog midden in de intelligente lockdown. Het ontstaan van de...
Lees verder
Welkom bij Distrivers
Columns
Columns door Stephanie Slot
Als voedingsdeskundige en menu-engineer draagt Stephanie zorg voor de Menucyclus van Distrivers. Om samen in control te zijn, speelt de maaltijdprijs natuurlijk een rol, maar nog belangrijker zijn: kleur, geur, smaak, consistentie, gezonde voeding én de wensen van de cliënt. Gepassioneerde klanten zorgen middels hun deelname aan de menucommissie, voor de benodigde input en behartigen zo goed mogelijk de belangen van hun cliënten. Samen maken wij de lekkerste menu’s. Opgeleid als diëtist en thuis in onze dieetkeuken, kan Stephanie specifieke dieetvragen beantwoorden.
Hitteplan? Tips om koel te blijven
Tijdens tropische hitte hebben kwetsbare doelgroepen vaak meer last van de warmte. Ook kunnen bij warmte onze spieren oververhit raken, waardoor...
Lees verder
Groente moet..!
Bij mij over tafel gaan regelmatig de woorden: "Groente moet". De nachtmerrie (beetje gechargeerd) voor een ouder mét voedingsachtergrond is...
Lees verder
Mix & Match cultuur
In de jaren 60, als de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog zijn vruchten afwerpt, ontstaat er een tekort op de...
Lees verder
Fingerfood
Wat als je niet meer zelf met bestek kunt eten? Met fingerfood behouden mensen met dementie hun zelfstandigheid en waardigheid! ...
Lees verder
Foodprint, duurzaam eten
Slik...., even met de spreekwoordelijke billen bloot. Ik leef op te grote milieuvoet. Als jullie allemaal zijn zoals ik, hebben...
Lees verder
Peulvruchten
De gezondheidsraad is een wetenschappelijk adviesorgaan van de Nederlandse overheid. Een van de werkterreinen van de raad, is het adviseren...
Lees verder
Flexitarisme
Hoewel we ons stukje vlees niet graag willen missen, kiest een steeds grotere groep er toch bewust voor om één...
Lees verder
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf automatisch en vrijblijvend op de hoogte van al onze ontwikkelingen en nieuws.