Welkom bij Distrivers

IDDSI – borden opmaken

Het smakelijk serveren van een IDDSI maaltijd is niet altijd even makkelijk. Onze culinair adviseurs geven je graag handige tips om in een handomdraai een smaakvolle maaltijd van IDDSI componenten te serveren. Zo wordt iedere maaltijd een moment om naar uit te kijken.

Onze IDDSI componenten zijn bereid om te regenereren, dit betekent dat het gerecht wordt verwarmd naar consumptietemperatuur. We maken hierin onderscheid tussen warm portioneren en koud portioneren. Bij koud portioneren wordt het bord eerst opgemaakt om vervolgens te verwarmen in de combisteamer. Een groot voordeel hiervan is dat je de maaltijd vooraf kunt voorbereiden wanneer er tijd voor is. Daarnaast gebruik je alleen de hoeveelheid gemalen componenten die je nodig hebt, zo voorkom je dus food waste. We spreken van warm portioneren wanneer de verpakkingen met IDDSI voeding volledig worden opgewarmd voordat de borden worden opgemaakt.

Tip: De meeste combisteamers werken met verschillende programma’s. Kies makkelijk het juiste programma voor het opwarmen van IDDSI componenten. Neem voor vragen contact op met jouw culinair adviseur.

Bekijk het filmpje hieronder voor een video uitleg over het opmaken van IDDSI gerechten.

In onderstaand document lees je meer tips & tricks om IDDSI nog smakelijker te presenteren.

terug naar boven