Welkom bij Distrivers

Gestoofde zalm

Gestoofde zalm

Gestoofde zalm met 3 kleuren wortel en aardappelpuree met crème fraîche
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1,2 kilo wortelschijfjes regenboog
  • 6 zalmfilets
  • viskruiden
  • bosje verse peterselie
  • sap van 2 citroenen
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 25 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 75 ml crème fraîche
  • zout en peper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet daarna de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Verwarm de melk en 25 gram roomboter in een steelpan tot de boter gesmolten is, maar laat het niet koken. Klop dit door de aardappelen en spatel de crème fraîche erdoor. Breng het op smaak met zout.
  • Kook ondertussen ook de wortelschijfjes in circa 10 minuten beetgaar en giet af. Meng ze vervolgens met een beetje roomboter, zout en peper naar smaak.
  • Dep de zalmfilets droog en bestrooi de bovenkant met wat viskruiden en verse peterselie. Sprenkel hierover de citroensap. Verwarm wat margarine in een hapjespan en leg de zalmfilets hierin. Doe een deksel schuin op de pan en stoof in circa 8 minuten de zalmfilets gaar.
  • Serveer het geheel samen op een bord.

Notities

Garneertip: Strooi, voor een echte smaaksensatie, nog wat Parmezaanse kaas en verse bieslook op de aardappelpuree met crème fraîche en leg een partje citroen en wat dille op de gestoofde zalm. 

terug naar boven