Welkom bij Distrivers

Distrivers beste leerbedrijf van Drenthe in sector Mobiliteit, Transport en Logistiek

Distrivers is uit 1250 bedrijven in de sector Mobiliteit, Transport en Logistiek uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van Drenthe! Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend. Het Alfa-college heeft Distrivers aangedragen.

De reden dat Distrivers gewonnen heeft, lag volgens Henry Duinkerken van SBB en Kasper Heijnen van het Alfa College aan de aansluiting en verbinding tussen student, theorie en praktijk.

Kasper: “studenten doorlopen bij Distrivers het hele traject, van magazijnmedewerker tot afdeling binnendienst en van chauffeur tot afdeling planning en meer. Zo ervaren ze wat er allemaal mogelijk is binnen de sector. Je ziet dat veel studenten uiteindelijk ook aan de slag gaan bij Distrivers en later terug komen voor bijscholing. En met succes, bij Distrivers vind je dagelijks 35 studenten die een BOL of BBL opleiding volgen. En dan te bedenken dat we 15 jaar geleden zijn begonnen met één leerling!”

“Juist omdat we al zo lang en nauw samenwerken, blijft er een goede aansluiting tussen theorie en praktijk,” aldus Ronald Kleij, praktijkopleider bij Distrivers. Een logistiek opleidingscentrum die de verbinding zoekt naar de toekomst.

Het beste leerbedrijf van het land wordt 18 november uitgeroepen op de ‘Dag van het mbo’.

terug naar boven