Pagina wordt geladen ...
zoeken

Vegetarische menulijnen

Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, eet dezelfde hoeveelheid en we willen niet dag in dag uit hetzelfde eten. Door keuzevrijheid binnen het standaardmenu aan te bieden, biedt Distrivers de mogelijkheid om multiculturele, vegetarische of veganistische menu’s samen te stellen. De vegetarische- en veganistische menulijnen zijn tot stand gekomen met de medewerking en kennis vanuit de Vegetariërsbond. De voedingskundige van de Vegetariërsbond heeft de nieuwe menucyclus van Distrivers gescreend op kleur, variatie, doelgroep en voedingswaarde. De menucyclus voldoet aan de Richtlijnen Gezonde Voeding voor een vegetarisch menu. Met veel trots levert Distrivers sinds 2018 aan het enige vegetarische zorgcentrum in Nederland: Felixoord in Oosterbeek.

Vegetarisch-koken-distrivers

vegetarisch-koken-met-team-horsthuis-distrivers

Onze vegetarische/vegantische menulijnen

Distrivers biedt in totaal drie vegetarische menulijnen:

  1. Een (bestaande) lijn met diverse vleesvervangers.
  2. Een nieuwe lijn die voldoet aan de richtlijnen gezonde voeding voor een vegetarisch menu. Eten zoals de natuur het ons geeft: minimaal of onbewerkt. Dit betekent dat wij in de menucyclus voornamelijk groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en paddenstoelen verwerken.
  3. Een nieuwe lijn die voldoet aan de richtlijnen gezonde voeding voor een uitgebalanceerde veganistische lijn. Eten zoals de natuur het ons geeft: minimaal- of onbewerkt. Hier wordt voornamelijk gebruik gemaakt van groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en paddenstoelen, en waar geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong, of met dierlijke ingrediënten, in verwerkt zitten.

Bekijk onze Vlega-lijn Lees ook onze Column over Flexitarisme

welkom bij Distrivers
terug naar boven