Pagina wordt geladen ...
zoeken

Vegetarische menulijnen

Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, niet iedereen eet dezelfde hoeveelheid en mensen willen niet iedere dag hetzelfde eten. Door een keuze binnen het standaardmenu, biedt Distrivers ook de mogelijkheid om multiculturele, vegetarische of veganistische menu’s samen te stellen.

Vegetarisch-koken-distrivers

vegetarisch-koken-met-team-horsthuis-distrivers

De Vegetariërsbond en Distrivers

De vegetarische- en veganistische menulijnen zijn tot stand gekomen met de medewerking en kennis vanuit de Vegetariërsbond. De voedingskundige van de Vegetariërsbond heeft de nieuwe menucyclus van Distrivers gescreend op kleur, variatie, doelgroep en voedingswaarde. De menucyclus voldoet aan de Richtlijnen Gezonde Voeding voor een vegetarisch menu. Sinds 2018 levert Distrivers tevens aan het enige vegetarische zorgcentrum in Nederland: Felixoord.

De drie vegetarische menulijnen van Distrivers

Distrivers biedt in totaal drie vegetarische menulijnen:

  1. Een (bestaande) lijn met diverse vleesvervangers.
  2. Een nieuwe lijn die voldoet aan de richtlijnen gezonde voeding voor een vegetarisch menu. Eten zoals de natuur het ons geeft: minimaal of onbewerkt. Dit betekent dat wij in de menucyclus voornamelijk groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en paddenstoelen verwerken.
  3. Een nieuwe lijn die voldoet aan de richtlijnen gezonde voeding voor een uitgebalanceerde veganistische lijn. Eten zoals de natuur het ons geeft: minimaal- of onbewerkt. Hier wordt voornamelijk gebruik gemaakt van groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en paddenstoelen, en waar geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong, of met dierlijke ingrediënten, in verwerkt zitten.

Bekijk onze Vlega-lijn Lees ook onze Column over Flexitarisme

welkom bij Distrivers
terug naar boven