Welkom bij Distrivers

Kipdijfilet stukjes in cranberrysaus

Kipdijfilet stukjes in cranberrysaus

Kipdijfilet stukjes in cranberrysaus, gestoofde zuurkool met peren en aardappelgratin.
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 pot (395 gram) cranberry compote met hele bes
  • 1 dl rode port
  • 750 gram zuurkool
  • 150 gram stoofperen
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram roomboter
  • 1500 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 100 gram roomboter
  • 4 dl room
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram geraspte kaas
  • tijm
  • snufje kaneel
  • suiker
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm.
  • Meng de room, melk, eieren, zout en peper door elkaar. Vet de ovenschaal in met boter.
  • Schil de knoflook en snijd hem doormidden. Veeg met de knoflook langs de randen van de ovenschaal en snijd de rest fijn en meng deze met het roommengsel.
  • Leg de aardappelplakjes netjes in de schaal en schenk het roommengsel eroverheen. Strooi er de geraspte kaas overheen en zet hem in de oven voor 50 minuten. Wanneer de aardappelgratin in de oven staat start je met de gestoofde zuurkool met peren.
  • Doe de roomboter met de zuurkool, rozijnen en het vocht van de stoofpeer in een pan. Stoof nu de zuurkool in 15 minuten op laag vuur gaar. Wanneer de zuurkool op het vuur staat te stoven start je met de kip in cranberrysaus.
  • Snijd de kipdijfilet op de snijplank in blokjes van 2 bij 2 cm. Kruid de kipdijblokjes met zout, en bak deze in een beetje boter in de koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Kook de port in een steelpan, voeg de cranberrycompote toe en breng dit samen aan de kook, voeg kaneel en eventueel suiker naar smaak toe, wanneer dit op smaak is, voeg dan de kipdijblokjes toe.
  • Als de kip in cranberrysaus klaar is, ga je verder met de zuurkool met peren. Giet de zuurkool af en voeg de helft van de stoofpeerpartjes toe en meng dit voorzichtig zo dat de partjes heel blijven. Laat het nu 2 minuten met deksel rusten en garneer ondertussen de zuurkool af met de overige stoofpeerpartjes.

terug naar boven