Welkom bij Distrivers

Eiwitrijke doperwtensoep

Eiwitrijke doperwtensoep

Bereidingstijd 45 min
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 600 gram aardappelen
  • 1200 ml kippenbouillon
  • 750 gram diepvries doperwten
  • 50 gram rode linzen
  • 6 plakken parmaham
  • 6 soepstengels
  • 1 bos munt
  • 125 gram crème fraîche
  • 1,5 limoen
  • scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de aardappel in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort mee. Rits de tijm boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en gaar hierin de aardappelblokjes in circa 5 minuten. Voeg de doperwten toe en kook op laag vuur circa 2 minuten mee. Kook de rode linzen in een aparte pan in ruim kokend water met een beetje zout net gaar.
  • Pureer de bouillon met aardappelblokjes en doperwten met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper. Rol de plakken Parmaham om de soepstengels. Pluk en snijd de munt in reepjes en meng met de crème fraîche. Rasp en pers de limoen erboven en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Schep de rode linzen in de soepkommen en schep de soep erbovenop. Schep er een eetlepel van het crème fraiche mengsel bij en leg de soepstengel met Parmaham er op.

terug naar boven