Ga terug

Vegan Appel-Kaneel Crumble met Havermout en Noten

Vegan Appel-Kaneel Crumble met Havermout en Noten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 appels middelgroot
  • 1 eetlepel kokosolie of plantaardige boter
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of bruine suiker)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel maïzena (optioneel, voor binding)
  • 1/2 citroen Sap van de citroen
  • 80 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel (of bloem naar keuze)
  • 40 gram gehakte walnoten of pecannoten
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 2 eetlepels ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje zout
  • kaneel naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de appelvulling:
    Verhit de kokosolie in een pan en bak de appelstukjes kort met kaneel, gember, vanille, citroensap en ahornsiroop.
    Voeg eventueel maïzena toe als de vulling te vochtig is.
    Schep het mengsel in een ovenschaal.
  • Maak de crumble:
    Meng havermout, amandelmeel, noten, kokosolie, ahornsiroop, zout en extra kaneel tot een kruimelig deeg.
    Strooi dit over de appels.
  • Bak 25–30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
  • Serveer warm — eventueel met een bolletje vegan vanille-ijs of een schepje kokos- of sojayoghurt.