Ga terug

Mangochutney

Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 kruidnagel
  • 150 g suiker
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui.
  • Snijd de peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd hem fijn. Voeg de peper en gember toe in de pan en laat circa 20 minuten op laag vuur koken.
  • Doe de kruidnagel en suiker erbij en laat ze 5 minuten meekoken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog 5 minuten inkoken.
  • Schenk de chutney in een schone pot, sluit de deksel en laat de pot vacuümtrekken door op de kop te zetten. Laat de chutney afkoelen.