Ga terug

Gebonden venkelsoep

Gebonden venkelsoep met zalmsnippers
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 venkels
  • 1,5 ui
  • 45 gram roomboter
  • 6 tl bloem
  • 180 ml volle melk
  • 1,5 bouillonblokje (groente)
  • 150 gram gerookte zalm
  • tuinkers scheuten
  • 750 ml water
  • peper

Instructies
 

  • Halveer de venkels en verwijder de harde kern. Snijd deze in dunne repen. Snipper de ui. Verhit vervolgens de boter in een pannetje. Fruit de uit en bak de venkel hierin mee, voor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en blijf circa 3 minuten roeren/bakken. Vervolgens kan de melk, het water en het bouillonblokje toegevoegd worden. Zet het vuur lager als het geheel kookt. Kook het voor ongeveer 10 minuten, totdat de venkel gaar is geworden.
  • Snijd tijdens het koken van de basissoep de zalm in snippers. Gebruik een staafmixer voor het pureren van de soep, doe dit totdat je de gewenste dikte bereikt. Voeg wat peper toe om de soep wat meer pit te geven.
  • Ook deze soep is handig om mee te nemen naar werk. Garneer de soep met de zalmsnippers en eventueel wat tuinkers.