Spoel de geweekte kikkererwten af en kook ze in ruim water tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, bleekselderij, wortels en knoflook toe. Bak de groenten totdat ze zacht zijn.
Voeg gemberpoeder, kurkumapoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Roer goed door en bak de kruiden kort om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door. Laat het geheel een paar minuten sudderen.
Giet de groentebouillon in de pan en voeg de gekookte kikkererwten toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 20-30 minuten sudderen.
Voeg de verse koriander en peterselie toe en breng de soep op smaak met zout en peper en doe het sap van 2 citroenen erbij voor een frisse smaak.
Serveer de harira soep warm, eventueel met wat extra citroenpartjes en vers brood.