Ga terug

3 heerlijke zomerse desserts

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6

Ingrediƫnten
  

Aardbeienyoghurt met bitterkoekjes

  • 25 gram bitterkoekjes
  • 300 gram Skyr
  • 200 gram aardbeien
  • 300 gram aardbeienyoghurt

Mango kwark trifle

  • 50 gram cake
  • 150 gram mangoblokjes
  • 200 gram vanillevla
  • 250 gram magere kwark

Havermout rood fruit dessert

  • 250 gram bosvruchtenmix
  • 500 gram magere kwark
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 120 gram havermout

Instructies
 

Aardbeienyoghurt met bitterkoekjes

  • Doe de aardbeien in een blender of keukenmachine en meng tot je een gladde aardbeiensaus hebt.
  • Roer de aardbeienyoghurt door de Skyr en voeg de helft van de bitterkoekjes toe.
  • Verdeel het yoghurtmengsel over 6 glazen.
  • Garneer met de aardbeiensaus en de andere helft van de bitterkoekjes en serveer direct.
  • Serveertip! Verdeel de verschillende ingrediĆ«nten in laagjes over de glazen. Garneer het verse fruit als topping om het dessert helemaal af te maken!

Mango kwark trifle

  • Snijd de cake in blokjes.
  • Voeg de helft van de mangoblokjes toe aan de kwark en bewaar de rest voor de garnering.
  • Verdeel de vanillevla over 6 glazen en leg hierop de blokjes cake. Verdeel vervolgens het kwarkmengsel erover.
  • Garneer af met de mangoblokjes en serveer direct.

Havermout rood fruit dessert

  • Meng de kwark met de gecondenseerde melk en klop goed door elkaar.
  • Maak vervolgens 3 lagen in een glas. Begin met een royale lepel rood fruit, een handje havermout, gevolgd door het
  • kwarkmengsel en wederom een laag rood fruit.
  • Afhankelijk van het formaat van het glas zou je de lagen kunnen herhalen.