Verhit een goede scheut olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes bruin krokant.
Maal in de tussentijd de ui, knoflook, gember, koriander, komijn, kaneel, sambal, ketjap, honing en zout in een keukenmachine fijn tot een gladde boemboe. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de ingrediënten ook fijn snijden met de hand of vermalen met een vijzel.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin voor 5 minuten de boemboe.
Voeg hier de gebakken shoarmareepjes aan toe en roer de boemboe door de reepjes.
Voeg de kokosmelk en 50 ml water toe.
Kneus de stengel citroengras met de achterkant van je mes en voeg deze toe aan de pan. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
Kook in de tussentijd de rijst volgens de verpakking.
Verhit in een wokpan olie en bak hierin de groente gaar. Voeg de inhoud van de nasimix met 150 ml water toe aan de groente. Verhit het geheel al roerend circa 1 minuut.
Giet de rijst af en voeg toe in de wokpan. Roerbak het geheel nog ongeveer 1 minuut op hoog vuur.
Verhit volgens nog een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin 6 eieren naar gewenste bereiding.
Serveer de vegetarische rendang met de nasi, de gele atjar en de eieren.
Notities
Garneertip! Strooi, voor een Aziatisch tintje, een handje Seroendeng of gebakken uitjes over de nasi.