Ga terug

Wentelteefjes van krentenbrood

Wat je zelf kunt doen om voedselverspilling tegen te gaan? Een heleboel! Met kliekjes kun je zoveel lekkere gerechten koken, vaak nog smaakvoller dan je misschien had gedacht. Sommige gerechten komen juist beter tot hun recht door producten te upcyclen, neem bijvoorbeeld ons recept voor wentelteefjes van krentenbrood met gekarameliseerde banaan. Upcycling of niet; dit kan je toch elke dag wel eten?
Bereidingstijd 20 minuten
Gang brunch, lunch, Nagerecht
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 12 sneden rozijnenbrood
  • 5 tl kaneelpoeder
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter
  • poedersuiker
  • 6 bananen
  • 50 gram boter
  • 100 gram suiker

Instructies
 

  • Breek de eieren boven een schaal en klop ze los. Voeg hier 2 theelepels kaneel en melk aan toe en mix het geheel goed. Schaaf een beetje van de boter en doe dit in een koekenpan.
  • Neem de sneetjes rozijnenbrood en haal ze door het eierbeslag. Leg ze in de warme koekenpan en bak ze kort aan twee kanten bruin. Haal de wentelteefjes uit de pan als ze een mooi bruin korstje hebben gekregen en leg ze op een bord of schaal. Strooi er naar smaak poedersuiker overheen. Herhaal dit nu met de rest van de sneetjes rozijnenbrood tot alles gebakken is. Voor de gekarameliseerde banaan meng je de suiker en de resterende kaneel (3 theelepels).
  • Snij de banaan in dikke plakjes. Laat de boter langzaam smelten in een koekenpan en voeg de suiker toe. Roer niet maar beweeg de pan af en toe om de suiker in beweging te houden. Als de kristallen zijn opgelost, leg je de plakjes banaan erin en bak dit even een minuut mee. Haal de plakjes eruit als er een krokant laagje ontstaat. Pas op je vingers, de karamel is heet!
  • Serveer de wentelteefjes belegd met de gekarameliseerde bananenschijfjes en extra poedersuiker en een klontje boter.

Notities

Variatietip! Ben je een echte zoetekauw? Vervang het rozijnenbrood eens voor suikerbrood.