Ga terug

Quinoa salade

Quinoa salade met courgette en tonijn
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch, Voorgerecht
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram courgette
  • 480 gram witte bonen
  • 480 gram tonijn in olijfolie
  • 1,5 citroen
  • 3 rode uien
  • 300 gram quinoa
  • 21 gram verse platte peterselie
  • 1,5 bakje alfalfa
  • 6 handjes rode en gele cherrytomaatjes
  • 1 lente-ui in ringetjes

Instructies
 

  • Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Laat de bonen in een vergiet uitlekken.
  • Haal de tonijn uit het blik en bewaar de olie. Maak de citroen schoon en rasp de schil, pers een partje van de citroen uit. Snijd de ui in kleine stukjes. Maak een dressing van de tonijnolie, citroenrasp, citroensap en de ui.
  • Bereid de quinoa zoals op de verpakking aangegeven is. Schep de courgette, tonijn, bonen en dressing door de quinoa.
  • Meng de salade met de cherrytomaatjes, lente-ui, fijngehakte peterselie en alfalfa. Serveer de quinoa met de salade op een bord of neem het zelf mee naar werk in een afsluitbare bak.