Schil 3 appels voor de appelmoes en snijd deze in blokjes. Pers de citroen uit en giet het sap met een klein beetje water in een pan.
Voeg de appelblokjes toe en laat het geheel circa 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, zodat het niet aanbrandt.
Zijn de appels wat soppiger geworden? Haal de pan van de warmtebron, voeg de kaneel toe en pureer tot een heerlijke appelmoes! Laat dit vervolgens afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot meel. Voeg het volkorenmeel, gebroken lijnzaad, bakingsoda en het snufje zout toe en meng door elkaar.
Klop de eieren los en meng dit met de zelfgemaakte appelmoes en appelazijn.
Meng nu de droge ingrediƫnten door het appelmoes mengsel. Snijd de dadels in stukjes en schep deze door het mengsel.
Bekleed een muffinblik met vormpjes of wat bakpapier en verdeel het mengsel. Steek de appelpartjes in de bovenkant van de cakejes en bak het geheel in circa 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Door de appelmoes blijven de cakejes van binnen wat zachter.