Pagina wordt geladen ...
zoeken

Regionaal bij Distrivers

Distrivers verbindt zich sterk aan regionale streekproducten, van zuivel tot vlees, van aardappels, groente en fruit tot kaas. Door partnerships aan te gaan met partijen en regionale toeleveranciers van streekproducten kan Distrivers voorzien in de behoefte naar producten uit de streek. Deze zijn op een verantwoorde manier en met respect voor natuur, dier en mens tot stand gekomen. Wij zoeken bovendien continu de verbinding met lokale initiatieven om krachten te bundelen en korte ketens te bewerkstelligen.

Dierenwelzijn en Distrivers

Als het gaat om dierenwelzijn hebben wij samen met onze slagerijen een aantal duurzaam georiënteerde projecten opgezet met lokale boerderijen. Een aantal voorbeelden van Nederlandse projecten:

  • Drents Hoogveenlam: Door de ooien van de schaapskudde te kruisen met een vleesras krijg je het unieke Hoogveenlam. Daarnaast hebben de unieke omstandigheden van het gebied – het veen, het water en een hoge zuurgraad van de grond – hun invloed op het lamsvlees.
  • Livar varken: Limburgs kloostervarken. Dankt haar vleeskwaliteit aan een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en de leefomgeving van het varken, dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.
  • Gaasterlander Kruidenvarken: Het vlees is afkomstig van het Friberne kruidenvarken uit het Friese Gaasterland. De varkens worden op eerlijke wijze gefokt en het dierenwelzijn is tot in de puntjes geregeld.
  • Overijsselse Vechtdalrund: Leeft in de uiterwaarden van de rivier ‘de Vecht’ in Overijssel.

lamsvlees-dieren-distrivers-regionaal-mvo

kalfsvlees-regionaal-vlees-mvo-distrivers


Ambachtelijke en natuurlijke vleesproducten

Onze slagerij Van der Zee speelt in op de vraag naar ambachtelijk geproduceerde producten, ‘vrij-van’. Dit zijn de ‘Cleanlabel’-vleesproducten, die op ambachtelijke en een zo natuurlijk mogelijke wijze worden bereid. Toevoegingen worden langzaam uitgebannen en daarbij wordt elke stap  nauwgezet gecontroleerd. Met al deze concepten zijn we bij Distrivers in staat restaurants waarde toe te laten voegen aan hun productrange. Bijvoorbeeld een gezonde verantwoorde hamburger van het Overijsselse Vechtdalrund of een broodje pulled porc van het Gaasterlander Kruidenvarken.

Andere partners van Distrivers die inspelen op duurzaamheid

Naast onze slager, Van der Zee, hebben wij verschillende partners die inspelen op het gebied van duurzaamheid. Op het gebied van regionale aardappelen, groenten en fruit hebben wij de volgende partners: boer Geert Krops uit Mussel, GreenS & SaladS uit Meppel en Dubbel Drents. Ook hebben wij zuivelproducenten als partners, zoals FrieslandCampina met het ‘PlanetProof Keurmerk’.

 

MVO bij Distrivers

welkom bij Distrivers
terug naar boven