Ga terug

Wentelteefjes

Wentelteefjes, wie kent ze niet? Een heerlijk zoet gerecht gemaakt van brood wat binnen een handomdraai op tafel staat. In een groot deel van Europa en in Amerika is het erg populair als ontbijt, maar ook als dessert met bijvoorbeeld een bolletje ijs en een saus van rode vruchten zijn wentelteefjes erg lekker!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang lunch, Nagerecht, Ontbijt
Porties 5 personen

Ingrediƫnten
  

  • 12 sneden wit brood
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter
  • bruine suiker of poedersuiker

Instructies
 

  • Breek de eieren boven een schaal en klop ze los. Voeg de kaneel en melk toe en meng het geheel. Snijd de korsten van het brood af. Doe een beetje van de boter in een koekenpan en laat het bruin worden.
  • Neem de sneetjes brood en haal ze door het eierbeslag. Leg ze in de warme koekenpan en bak ze kort aan twee kanten bruin. Haal de wentelteefjes als ze mooi bruin zijn uit de pan en leg ze op een bord of schaal. Strooi er wat bruine suiker of poedersuiker overheen. Herhaal dit nu met de rest van de sneetjes brood tot alles gebakken is.