Ga terug

Blini met roerei en garnalen

Blini’s kunnen zowel warm als koud gegeten worden met verschillende toppings, maar worden voornamelijk met hartig beleg gegeten. Het gerecht komt van oorsprong uit Oost-Europa. Het is een deeggerechtje wat lijkt op een poffertje. Hieronder een heerlijke variatie met roerei en garnalen.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, brunch, lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram bloem
  • 75 ml melk
  • 12,5 gram roomboter
  • 500 gram garnalen
  • 200 gram crème fraiche
  • 7 eieren
  • 1 dl melk
  • boter om mee te bakken

Instructies
 

  • Doe het bloem in een mengkom.
  • Splits 1 ei en vang het eiwit op in een andere kom. Voeg alleen de eidooier toe aan het bloem.
  • Voeg vervolgens 75 ml melk en roomboter toe en mix het geheel met een mixer met garde tot je een glad beslag hebt.
  • Klop het opgevangen eiwit met een schone mixer stijf. Spatel dit vervolgens voorzichtig door het beslag om de luchtigheid te behouden.
  • oe wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de blini's. Per blini heb je 1 el beslag nodig. Zodra de bovenkant begint te stollen draai je de blini om en bak je ze tot beide kanten mooi goudbruin van kleur zijn.
  • Wanneer de blini's aan het afkoelen zijn, ga je aan de slag met de topping. Klop voor het roerei 6 eieren los met 1 dl melk en breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt in een koekenpan de boter en giet het eimengsel in de hete pan en zet de warmtebron laag. Roer met een spatel zachtjes door de pan totdat er zachte stroken ei ontstaan. Als bijna al het ei gestold is, neem dan de pan van het vuur.
  • Smeer de blini’s in met een laag crème fraiche en leg hierop stroken roerei. Leg hier bovenop de Noorse garnalen en druk ze lichtjes aan op het roerei.