Wil je een keer wat anders op je brood of toastje smeren dan een bestaande spread? Wij laten je graag zien hoe je van een naturel roomkaas een heerlijke smaaksensatie kunt maken voor op brood of op toast!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, brunch, lunch, Ontbijt
Ingrediënten
monchou roomkaas of mascarpone
brood, toastjes of crackers
Opties ingrediënten voor je eigen zelfgemaakte spread
gegrilde paprika
pesto
citroen compound
pulled pork barbecuesaus
Tikka masala saus
zwarte olijven
Instructies
Voor de basis van de spreads kozen wij voor Monchou roomkaas. Dit is een zachte en luchtige roomkaas met een neutrale smaak. Deze roomkaas wordt vaak gebruikt in taarten, quiche of pasta's, maar is ook heerlijk om te gebruiken als basis voor zelfgemaakte spreads voor op brood of op een toastje! Voor een lichter alternatief kun je ook gaan voor Mascarpone.
Doe verschillende ingrediënten samen met de roomkaas in een keukenmachine voor je eigen gemaakte spread. Zo creëer je bijzondere spreads met een eigen signatuur. Hieronder hebben wij een aantal variaties ter inspiratie voor je klaar gezet!