Ga terug

Spreadvariaties

Wil je een keer wat anders op je brood of toastje smeren dan een bestaande spread? Wij laten je graag zien hoe je van een naturel roomkaas een heerlijke smaaksensatie kunt maken voor op brood of op toast!
Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, brunch, lunch, Ontbijt

Ingrediënten
  

  • monchou roomkaas of mascarpone
  • brood, toastjes of crackers

Opties ingrediënten voor je eigen zelfgemaakte spread

  • gegrilde paprika
  • pesto
  • citroen compound
  • pulled pork barbecuesaus
  • Tikka masala saus
  • zwarte olijven

Instructies
 

  • Voor de basis van de spreads kozen wij voor Monchou roomkaas. Dit is een zachte en luchtige roomkaas met een neutrale smaak. Deze roomkaas wordt vaak gebruikt in taarten, quiche of pasta's, maar is ook heerlijk om te gebruiken als basis voor zelfgemaakte spreads voor op brood of op een toastje! Voor een lichter alternatief kun je ook gaan voor Mascarpone.
  • Doe verschillende ingrediënten samen met de roomkaas in een keukenmachine voor je eigen gemaakte spread. Zo creëer je bijzondere spreads met een eigen signatuur. Hieronder hebben wij een aantal variaties ter inspiratie voor je klaar gezet!