Ga terug

Tomatensoep

Wist je dat een soepje de ideale manier is om restjes groenten te hergebruiken? Bijna de helft van de Nederlanders gooit namelijk wekelijks groenten weg. De aardappel belandt daarbij het vaakst in de container. Soep maken is dus recycling op z'n best en ook nog eens heel gezond! Wij maakten deze heerlijke tomatensoep waaraan je natuurlijk je eigen creativiteit kunt toevoegen.
Totale tijd 3 uur
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram tomaten
  • 300 gram runderpoulet
  • 1 winterwortel
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 5 takjes peterselie
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 gekneusde peperkorrels
  • 2 foeliebladeren
  • 1 tl tijm
  • 1 schijf citroen
  • 2 tl suiker
  • 50 gram vermicelli
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 1 bouillonblokje
  • 1 liter water
  • zout en peper

Instructies
 

  • Breng de runderpoulet met 1 liter water snel aan de kook, schep het schuim wat komt bovendrijven eraf met een schuimspaan. Doe de laurier, foelie, tijm en de gekneusde (platgedrukte) peperkorrels in de pan bij het vlees.
  • Was en snijd de wortel en ui, haal de blaadjes van de peterselietakjes en zet de blaadjes apart voor later. Snijd de peterseliestelen fijn. Voeg de wortel, ui en peterseliestelen toe aan het vlees en laat de bouillon 2,5 uur trekken op laag vuur.
  • Snijd de gewassen tomaten klein en doe ze samen met 125 ml water in een pannetje en zet dit op het vuur. Voeg de schijf citroen en 2 tl suiker toe en stoof dit 15 minuten.
  • Doe alles samen in 1 pan en roer goed door. Laat het nog even sudderen en serveer dan over 6 borden en decoreer met de peterselie blaadjes.