het beste Menu van de Zorg 2015

Na een spannende finale heeft het St. Elisabeth Ziekenhuis uit Tilburg de titel ‘het beste Menu van de Zorg 2015’ in de wacht gesleept. Marente, de winnaar van editie 2014, werd tweede en won de ‘Campina Gouden Dessertlepel’ voor het beste dessert. Treant Zorggroep behaalde de derde plaats.

Voorrondes en finale

Op 18 en 19 maart hebben negen teams gestreden voor een plaatsje in de finale van ‘het beste Menu van de Zorg 2015’. Marente, Treant Zorggroep en St. Elisabeth Ziekenhuis hebben de vakjury overtuigd met hun gerechten en zijn geselecteerd voor de finale op 20 maart. Na een spannende finale heeft St. Elisabeth de titel ‘het beste Menu van de Zorg 2015’ in de wacht gesleept. Zij hebben een jaar lang deze titel op hun naam staan en winnen € 5.000,-.

De koks van het St. Elisabeth Ziekenhuis wisten de vakjury onder leiding van Sjaak Jobse te overtuigen met hun heerlijke driegangenmenu. Het driegangenmenu is tot stand gekomen door buitenlandse invloeden van collega’s met elkaar te koppelen. Als voorgerecht serveerden ze een curry met groenten en kabeljauw. Het hoofdgerecht bestond uit gelakt buikspek met honing, mosterd en tijm, een kalfsoester, frisse groenten, krokante aardappels en een soja sesam jus. Als nagerecht serveerden ze een yoghurt-bramenijs, rijstmousse, vanille crème, bramengel, witte chocoladepoeder en gemarineerde bramen. Het hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers. De recepturen van het hele menu vind u in deze diVers.

Campina Gouden Dessertlepel

De prijs voor het beste dessert is gewonnen door Marente, de winnaars van de vorige editie. Zij hebben de titel van vorig jaar goed verdedigd door dit jaar het beste dessert te bereiden. Hun ‘foute appeltaart’ werd door de vakjury verkozen tot lekkerste en beste dessert. Zij winnen hiermee € 1.000,- voor de instelling. Ook dit recept vind u in deze diVers.

Zorgtotaal 2015

‘het beste Menu van de Zorg’ vond dit jaar voor de zesde keer plaats. Wederom georganiseerd tijdens de Zorgtotaalbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Zorgtotaal is het grootste platform voor professionals werkzaam in de zorg. Op de beurs was een compleet aanbod te vinden van de nieuwste producten, technieken en diensten voor de intramurale- en de thuiszorg.

Voeding in de zorg = lekker

Dat voeding in de zorg niet altijd even lekker is weet topkok Pierre Wind maar al te goed. Hij zet zich al jaren in voor goede voeding in de zorg. Sinds het begin is hij dan ook betrokken bij ‘het beste Menu van de Zorg’ en presenteert hij elk jaar met veel plezier de wedstrijd. ‘De instellingen die deze prijs in de wacht slepen hebben een jaar lang deze titel op hun naam staan. Daarmee kunnen zij uitdragen wat zij belangrijk vinden omtrent verantwoorde en gezonde maaltijden en zetten ze een standaard voor goede maaltijden in de zorg.’ De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Campina, Bonduelle en Fishmasters. Met de wedstrijd wil Distrivers zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde, gezonde en lekkere maaltijd aan haar cliënten en patiënten te serveren. 

Recepturen

Wilt u de gerechten van de winnaars ook serveren in uw instelling? Dat kan! Klik hier voor de recepten van het driegangenmenu van de winnaar en het beste dessert. Hier vindt u ook de recepturen van de gerechten die tijdens andere edities van 'het beste Menu van de Zorg' zijn gekookt.